Leren-kiezen-blog-stop-met-dromen-en-ga-doen

Stop met dromen en ga doen

Droom je ervan een eigen zaak te beginnen, die wereldreis nu eindelijk eens te maken, een nieuwe studie op te pakken, of zit je al een tijd te broeden op een plan?

Wat houd je tegen? Welk excuus gebruik je om het te laten zoals het is: Ik heb geen tijd? Ik weet niet of ik het wel kan? Wat zullen anderen er van zeggen? Wat als het mislukt?

Maar wat als het lukt?

Verandering betekent keuzes maken en risico’s nemen. Om de juiste keuzes te kunnen maken is het belangrijk om goed te weten waar je behoefte aan hebt. Wat is het meest belangrijk voor jou op dit moment? Als je weet wat je drijfveren en kernwaarden zijn wordt kiezen nog makkelijker. En hoe meer bewuste keuzes je maakt, hoe leuker het wordt.

“If you can dream it you can do it” – Walt Disney

Is je droom haalbaar? Je plan realistisch? Ga het onderzoeken! Praat erover, lees erover. Bedenk kleine experimenten om alvast ervaring op te doen. Groot project? Deel het op in kleine stapjes, dat maakt het overzichtelijk en makkelijker uitvoerbaar.

Een schop onder je kont

Dit keer een boekentip. Het boek ‘Stop talking, start doing’ van Sháá Wasmund. Een lekker dun, makkelijk leesbaar (ook in het Nederlands vertaald) boekje boordevol inspiratie om je aan te moedigen niet langer te zeggen dat je iets wilt gaan doen, maar daadwerkelijk aan de slag te gaan!

Waar wacht je nog op?

Je hoeft alleen maar jezelf toestemming te geven om te beginnen. Stel je dromen en plannen niet langer uit. Maak een keuze en kom in actie! Wil je sparren, heb je vragen of behoefte aan begeleiding bij jouw project? Neem gerust contact met me op om te horen wat ik voor jou kan betekenen.