Leren-kiezen-blog-kiezen-vraagt-tijd

Kiezen vraagt tijd

We kunnen allemaal kiezen. Ook jij! Maar niet elke keuze is even gemakkelijk. Voordat je ’s morgens goed en wel bent opgestaan en je je ontbijt achter de kiezen hebt, heb je al ontelbaar veel keuzes gemaakt. Gelukkig maak je de meeste keuzes onbewust. Want kiezen, of eigenlijk niet weten wat te kiezen, kost veel energie.

Keuzes maken vreet energie

Welke keuze vind jij op dit moment moeilijk om te maken? Hoe lang denk je hier al over na? Hoe vaak op een dag schieten er gedachtes door je hoofd die te maken hebben met de gevolgen van je keuze? Hoeveel nachten heb je al liggen piekeren? Hoeveel keer heb je de opties tegen elkaar afgewogen? Al die denkprocessen vragen veel energie en daar kun je behoorlijk moe van worden.

Hoe lang blijf je twijfelen?

Wees je er vandaag eens van bewust hoeveel tijd je bezig bent met het maken van je keuze. Al die minuten, al die uren, al die energie zou je ook aan andere dingen kunnen besteden. Kiezen vraagt tijd, maar hoeveel tijd mag het kosten? Zou het niet fijn zijn om te leren hoe keuzes maken makkelijk wordt? Weten hoe je keuzes maakt geeft rust en vertrouwen. Je kent het proces en weet wat er nodig is om erachter te komen welke keuze de beste is voor jou.

De Keuzecoach helpt je kiezen

Ben je toe aan verandering en wil je bewuste keuzes leren maken? Ben je nieuwsgierig geworden naar het keuzeproces, de keuzestijlen en -valkuilen? Ik leer je de kunst van het kiezen en help je bij het nemen van lastige beslissingen. Zo blijft er tijd en energie over om de keuzes die je maakt ook daadwerkelijk uit te gaan voeren. Heb je vragen, of wil je weten hoe ik je kan helpen bij je keuze? Bel of mail me gerust.