Nieuwe-perspectieven

Nieuwe perspectieven

Kiezen is een proces dat zich vaak van binnen afspeelt. We malen, we wikken en wegen, we twijfelen. Ons hoofd is er maar druk mee. Toch kom je niet veel verder als je het daar bij laat. Bovendien loop je het risico opties over het hoofd te zien, te doen wat er van je verwacht wordt, of te kiezen voor de meest voor de hand liggende optie. Maar is dat wel de beste keuze voor jou?

Om een goede keuze te maken is het verstandig je twijfels en onzekerheden met anderen te bespreken. Niet omdat je moet doen wat anderen zeggen, maar omdat het zinvol is vanuit meerdere perspectieven naar je situatie te kijken. Het is belangrijk om in de gaten te houden dat anderen ook een belang kunnen hebben bij de keuze die jij maakt. Je mag daar natuurlijk best rekening mee houden, maar jij bepaalt uiteindelijk zelf wat de beste keuze is voor jou.

Andere bril

Je kunt mensen in je omgeving betrekken bij jouw keuze, maar het kan ook nog anders. The School of Life maakte onderstaand filmpje over het maken van keuzes. Zij nodigen de vijand, je onderbuikgevoel, de dood, voorzichtigheid en moed uit om je te helpen een keuze te maken. Klik op de afbeelding om het filmpje te bekijken.

Nieuwe-perspectieve

Objectieve blik

Als keuzecoach kijk ik met een objectieve blik naar jouw situatie. Ik bied je nieuwe perspectieven, houd je een spiegel voor, geef je een zetje in de rug. Ik speel advocaat van de duivel. Doe een reality check… Kortom: ik zet in wat nodig is om jou te helpen kiezen. Met mijn kritische vragen en heldere aanpak kom je tot een goed gemotiveerde, positieve en duurzame keuze.

Ben jij klaar om te kiezen?

Wist je dat er soms maar 1 coachsessie nodig is om tot een keuze te komen? Als je lang genoeg hebt rondgelopen met twijfel, een eind wil maken aan de onzekerheid en je er aan toe bent om je keuze te maken, boek dan een keuzecheck. In 1 ochtend of middag werk je toe naar een goed gemotiveerde keuze waar je helemaal achter kunt staan. Bel of mail me voor meer informatie.