Review-loopbaantraject-Marike

Review Marike

Zo’n vijf maanden lang heeft Lieneke mij gecoacht tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe en beter passende baan. De vraag waar ik mee worstelde was: “wat past bij mij/waar ben ik goed in, en hoe koppel ik daar een baan aan?”

Ik heb een ietwat ‘aparte’ studie gedaan en heb daar gelukkig wel werk in kunnen vinden, maar na de zoveelste mismatch qua inhoud en/of werkomgeving wist ik niet goed meer wat ik moest doen. In november 2022 zegde ik mijn stressvolle baan op zonder een plan B te hebben. Dat was erg zenuwslopend, maar Lieneke drukte me op het hart dat het oké was dat ik het nú nog niet wist. Dat ik mezelf tijd moest geven om te verkennen en na te denken over verschillende opties (bijv. een opleiding gaan volgen of niet). En dat verkennen is wat ik zeker heb gedaan. De resultaten besprak ik dan weer met Lieneke tijdens onze tweewekelijkse sessies. Daarnaast hebben we een TMA (Talenten Motivatie Analyse) gedaan, waarvan ik de resultaten ook als fysiek rapport kreeg, dus heb ik nu altijd een naslagwerk bij de hand! Dit heeft me heel erg geholpen tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan, en Lieneke hielp met het uitleggen van wat alles betekende.

Eind december vond ik een vacature die echt perfect bij mij past, ook al had ik helemaal geen ervaring in die functie of sector. Maar dankzij de TMA kon ik precies beredeneren waarom ik de perfecte match was, en in combinatie met mijn enthousiasme ben ik uiteindelijk aangenomen! Nu heb ik een baan waar ik me heel erg op mijn plek voel en waar ik weer deel uitmaak van een team! Ik werk er pas een maand, maar denk dat ik hier wel een tijdje blijf plakken 🙂 Zonder het coachingstraject weet ik niet of ik hier ook terecht was gekomen – dus heel erg bedankt, Lieneke!