Review-loopbaantraject-Edith

Review Edith

Ik kwam bij De Keuzecoach terecht omdat ik voor mijn gevoel altijd zo twijfel en slecht ben in keuzes maken, zo ook over mijn carrière: Wat wil ik nou echt? Wat past er bij mij? Mijn loopbaan voelde altijd als onrustig, omdat ik nog niet had gevonden waar ik naar zocht; mijn ideale baan. Ik heb psychologie gestudeerd maar heel veel verschillende banen gehad na mijn studie. Ik wilde graag antwoorden op deze vragen, zodat ik een keuze kon maken en gericht kon zoeken naar een baan die echt bij mij past (ongeacht studiekeuze).

Samen met Lieneke heb ik inzichtelijk gemaakt hoe mijn leven nu is, wat belangrijk voor mij is en waar ik goed in ben. Ik kwam erachter dat ik wél goed ben in keuzes maken en hierop mag vertrouwen, want ik heb in mijn leven al zoveel keuzes zelf gemaakt. De TMA-analyse liet mij inzien dat ik veel talenten heb en breed inzetbaar ben, maar op dat moment niet op mijn plek zat. Lieneke luisterde altijd zonder oordeel en vanuit interesse en stelde mij kritische vragen waardoor ik aan het denken werd gezet. Ook stonden we elke sessie stil bij hoe ik me op dat moment voelde, d.m.v. meditatie.

Ik heb de keuze gemaakt om terug te gaan naar de baan waar ik bepaalde talenten in kwijt kon en veel plezier en avontuur ervaarde, namelijk in de luchtvaart.

Mezelf accepteren om van het gebaande pad af te gaan en te mogen experimenteren om te onderzoeken wat ik echt leuk vind ongeacht studiekeuze, was een heel proces. De stap om mijn baan in de psychologie op te zeggen en te gaan voor de luchtvaart had ik zonder Lieneke niet gedaan. Mijn leven voelt nu veel rustiger, omdat ik de antwoorden heb waar ik naar zocht.