Review Cindy

Bijna 10 jaar werkte ik in het onderwijs. Jarenlang wilde ik wat anders, maar had geen idee wat. Ik besloot te stoppen in het onderwijs. Ik nam een baan waarbij ik de deur achter mij dicht kon doen en klaar was, maar het begon te knagen. Dit was het moment dat ik dacht als ik iets wil veranderen, dan moet ik dat nu gaan doen, maar daar heb ik wel hulp bij nodig.

Ik bekeek heel wat websites en las het allemaal aandachtig. Ik wilde na het traject een nieuwe start kunnen maken en er moest een goede klik zijn met diegene die mij zou gaan helpen. Op een gegeven moment begon het op te vallen dat ik iedere keer tijdens mijn zoektocht weer op de website van Lieneke terecht kwam. Zij beschreef haar manier van werken heel duidelijk. Het stukje dat ze niet alleen kijkt naar ‘je werk’ maar dat ze het breder trekt vond ik heel fijn. Want ik voelde dat het niet alleen lag bij mijn werk, maar dat ik alle aspecten in mijn leven moest en wilde reorganiseren. Na een paar keer op Lieneke haar website terecht te zijn gekomen, heb ik besloten om te gaan mailen. Ik kreeg al snel reactie wat ik heel fijn vond. Want als je de keuze maakt, dan wil je ook graag aan de slag. Lieneke was direct heel fijn in haar contact en al redelijk snel konden we een kennismaking inplannen.

Het traject verliep heel fijn. Lieneke vertelt heel duidelijk hoe het traject eruit gaat zien maar geeft ook aan om per keer te bekijken wat je nodig hebt. Soms heb je wat meer tijd nodig voor een punt en bij een ander punt kun je wat sneller doorheen. Lieneke geeft je alle tijd die je nodig hebt en straalt heel veel rust en vertrouwen uit. In het traject heb ik meerdere malen gedacht dat ik er echt niet achter ging komen wat bij mij paste, maar Lieneke had dat vertrouwen wel en wist je altijd weer met een goed gevoel naar huis te laten gaan.

Zelfs tussen de sessies door stond ik af en toe voor weer een lastige keuze en ook dan was Lieneke er om mij te helpen. Ze stelde altijd de juiste vragen die ervoor zorgde dat ik wist wat ik moest beslissen op dat moment. Keuzes maken is moeilijk, maar tijdens het traject leer je hier heel goed mee omgaan. Welke stappen moet je zetten? En wat doet een keuze of keuzemoment met je? Ik heb vooral geleerd dat je keuzes maakt voor het moment en die op dat moment goed voelen. Elke keuze is goed als jij er achter staat. Schrijf op waarom je een keuze maakt, zodat wanneer je gaat twijfelen, kan teruglezen waarom je die keuze hebt gemaakt. En tenslotte je hebt altijd weer opnieuw een keuze!

Het vertrouwen bleek gegrond want na alles sessies te hebben doorlopen heb ik nu een duidelijk beeld van wat ik wil en wat ik kan. Ik heb daarin nog een hele weg af te leggen, maar ik heb zin in deze weg en krijg daar veel energie van. Energie die ik lange tijd niet gevoeld heb.

Ik ben heel blij de keuze te hebben gemaakt om het loopbaantraject bij Lieneke te gaan volgen en ben heel dankbaar voor alle vaardigheden, maar ook vertrouwen en positiviteit die ik heb gekregen.