Review-loopbaantraject-Marije

Review Marije

Ik zat al lange tijd niet meer op mijn plek op mijn werk. Ik wilde graag wat anders gaan doen, maar had geen idee wat. Tijdens een vrijblijvende kennismaking met Lieneke verwoorde ze precies mijn frustratie: namelijk dat het zonder een functietitel of sector in gedachte lastig zoeken is naar een leuke vacature.

De coachsessies met Lieneke heb ik als heel plezierig en nuttig ervaren. Ik kwam er altijd met veel energie vandaan, ook als ik van tevoren helemaal vast zat in mijn gedachtenproces. De eerste sessies hebben we besteed aan het verzamelen van informatie. Om vervolgens door te bouwen op de dingen die ik leuk vind en waar ik goed in ben. Op die manier heb ik een stip aan de horizon kunnen zetten van mijn ideale baan, maar ook concrete stappen bedacht die ik op de korte en middellange termijn wil zetten.

Het traject met Lieneke heeft ervoor gezorgd dat ik weer de touwtjes in handen heb genomen. Ik heb een sprong in het diepe genomen en ben gestopt met het werk dat ik niet meer leuk vond zonder dat ik een nieuwe baan had. Het was heel spannend om te doen, maar ik heb er geen moment spijt van gehad.

Lieneke heeft mij in laten zien dat het belangrijk is om bewust keuzes te maken. Bekijk eerst wat de consequenties van een keuze zijn en maak dan pas een keuze. Dit klink simpel, maar in de praktijk is het best lastig om eens even rustig te gaan zitten en te bedenken: wat wil ik nou eigenlijk? En ga ik handelen naar wat ik wil, of maak ik bewust een andere keuze?

Door het loopbaantraject met Lieneke ben ik weer voor mijzelf gaan kiezen. Dit heeft ertoe geleid dat ik rustig op zoek ben naar een baan die voor nu goed bij mij past.