Oefeningen-die-je-helpen-kiezen

3 Oefeningen die je helpen kiezen

Welke keuze vind jij lastig om te maken? Zit je in een restaurant altijd een uur lang te staren naar de menukaart? Denk je al maanden na over wat je vakantiebestemming wordt deze zomer? Heb je al 20 huisbezichtigingen gedaan, maar het perfecte huis nog niet gevonden?

Of je nou moeite hebt met kleine of grote keuzes, soms kan een beetje hulp heel welkom zijn. Daarom heb ik 3 oefeningen voor je op een rij gezet om je te helpen de knoop door te hakken.

1. Wat zou Superman doen?

Wie is jouw held? Wie bewonder je? Tegen wie kijk je op? Is dat Superman? Je moeder? De buurman? Een leraar? Een vriendin? Stel je eens voor dat jij deze persoon bent. Wat zou je dan doen als je met het dilemma geconfronteerd werd waar jij nu mee worstelt? Hoe zou je omgaan met keuzestress? Hoe zou je tot een beslissing komen? Wat leert dit jou over hoe je deze keuze kunt maken?

2. Muntje opgooien

Bij twijfel tussen twee opties waar je niet uitkomt als je er nog verder over nadenkt kun je een muntje opgooien. Kop is optie A en munt is optie B. Kijk of je bij jezelf kunt voelen of tijdens het opgooien een voorkeur naar boven komt. Hoop je dat één van de opties boven ligt? Ben je blij met de uitkomst, of baal je? Dit geeft belangrijke informatie over wat voor jou de juiste keuze is.

3. Nachtje over slapen

Worstel je met een belangrijke, meer complexe keuze zoals het kopen van een huis of het opzeggen van je baan? Dan is ons onbewuste een goede raadgever. Begin bij een complexe keuze met het verzamelen van de juiste informatie. Heb je alle informatie verzameld? Stel jezelf dan vervolgens voor het slapen gaan een vraag, bijvoorbeeld: ‘ga ik wel of niet voor deze nieuwe baan?’, en laat het los. Slaap er een nachtje over en doe dan wat je gevoel je de volgende morgen ingeeft.

Meer leren over de kunst van het kiezen?

Zou je wel wat meer tips willen om keuzes te kunnen maken? Ben je nieuwsgierig naar hoe een keuzeproces eruit ziet? Welke valkuilen er zijn en welke keuzestijlen je in kunt zetten om de knoop door te hakken? De workshop ‘De kunst van het kiezen’ geeft je meer inzicht en handige tips & tricks die jou helpen keuzes te maken. Tijdens de training ga je een hele dag verder de diepte in en ga je concreet aan de slag met de keuze waar jij op dat moment voor staat. Wil je meer weten? Neem gerust contact met me op voor meer informatie.