3 Tips om een studie te kiezen tijdens corona

Een studie kiezen doe je niet zomaar. Er zijn superveel opleidingen om uit te kiezen. Niet zo gek dus dat het lastig is om een studie te vinden die echt bij je past. En dan hebben we ook nog te maken met de coronapandemie. Een extra uitdaging dus!

Hoe maak je in deze onzekere omstandigheden toch een goede studiekeuze?

Voor Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine, schreef ik een artikel met 3 tips om in deze rare tijd toch waardevolle informatie te verzamelen en een weloverwogen keuze te maken.

Tip 1: Accepteer de situatie

De omstandigheden om een studie te kiezen zijn op dit moment niet optimaal en zorgen voor extra onzekerheid. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan en kijk naar wat er wel kan. Zo zijn er meer mogelijkheden bijgekomen om je te oriënteren op opleidingen: online open dagen, online proefstuderen, online vragenuurtjes en virtuele rondleidingen.

Tip 2: Besluit of je wil studeren

De coronamaatregelen hebben een grote invloed op ons leven en welzijn. Ben je er eigenlijk wel aan toe om in deze onrustige en onzekere tijden te starten met een studie? Misschien wil je wel liever werken of reizen (als dat weer kan) en in alle rust en zonder eindexamenstress een studiekeuze maken. Mocht je kiezen voor een tussenjaar, zorg dan dat je een plan hebt om structuur te geven aan je jaar.

Tip 3: Maak je studiekeuze samen

Deel je twijfels met anderen en zet je netwerk in om een goed beeld te krijgen van de praktijk. Op www.vraaghetdestudent.nl staan studenten vanuit alle vakgebieden voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Hulp bij jouw studiekeuze

Het volledige artikel voor Coachfinder lees je hier. Kun je nog wel wat meer hulp gebruiken bij jouw studiekeuze? Neem gerust contact met me op via Kiezen doe je zo voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.