Studiekeuze

Whatever you decide to do, make sure it makes you happy. – Paulo Coelho –

Weet je niet wat je wil gaan studeren, of twijfel je aan je studiekeuze? Ben je gestopt met je studie en heb je geen idee wat je nu moet gaan doen? Een studiekeuze maken kan heel lastig zijn. En dat is helemaal niet zo gek met al die mogelijkheden om uit te kiezen.

Voor een goede studiekeuze is het belangrijk dat je goed weet wie je bent, wat je kan en wat je wil voor jouw toekomst. Maar hoe kom je daar nou achter? Hoe pak je dat het beste aan? Hoe weet je of je een goede keuze maakt?

Kiezen doe je zo helpt!

Ik help je graag een gemotiveerde en succesvolle studiekeuze maken. Samen onderzoeken we de mogelijkheden en je ontdekt wie je bent, wat je kan en wat je wilt. Daarnaast leer je bewuste, weloverwogen keuzes maken. Een belangrijke vaardigheid voor nu en in de toekomst.

Bezoek de website van Kiezen doe je zo voor meer informatie over de studiekeuzebegeleiding en de mogelijkheden. Je vindt hier ook tips en inspiratie om je te helpen bij je studiekeuze. In de beroepenwijzer lees je de verhalen van verschillende professionals over hun beroep en studiekeuze.

Tussenjaar en studiekeuze

Als je nog niet weet wat je wil gaan studeren, of er nog niet aan toe bent om aan een opleiding te beginnen kan een tussenjaar een goede optie voor je zijn. Een tussenjaar geeft je de tijd en ruimte om jezelf beter te leren kennen, nieuwe ervaringen op te doen en je te oriënteren op je toekomst.

Hoe zorg je ervoor dat je je tussenjaar goed besteedt? Maak een plan! Ik help je graag een tussenjaarplan maken, zodat je straks kunt terugkijken op een waardevol jaar en een studie hebt gevonden die echt bij je past.

Ga direct naar Kiezen doe je zo