Loopbaanvragen

7 Loopbaanvragen voor in je handbagage

Het is zomer! Voor velen een periode om wat meer achterover te leunen, er op uit te trekken en vakantie te vieren. Een goede periode ook om te reflecteren op je loopbaan. Daarom 7 loopbaanvragen die je mee kunt nemen op reis.

Maak de balans op

Ga je deze zomer op vakantie? Door letterlijk even afstand te nemen van je werk kun je gemakkelijker evalueren, de balans opmaken en fantaseren over je droombaan. Onderstaande vragen helpen je na te denken over je loopbaan terwijl je op je kleedje voor de tent zit, in je hangmat naar de zonsondergang kijkt, of aan de rand van het zwembad zit weg te dromen.

7 loopbaanvragen

1. Waarom heb ik ook alweer voor mijn huidige baan/functie gekozen?
2. Waar krijg ik energie van op mijn werk en wat kost mij energie?
3. Welke kwaliteiten zet ik in?
4. Welk talent blijft onbenut?
5. Is er een goede balans tussen werk en privé?
6. Wat heb ik nodig in mijn werk om gelukkig te zijn?
7. In hoeverre kies ik voor de veilige weg als het om mijn loopbaan gaat?

Als het nog in je handbagage past, neem dan ook een notitieboekje en pen mee om de antwoorden en je gedachten hierover op te schrijven. Want als je eenmaal weer thuis bent en aan het werk moet, zit je voor je het weet weer in de waan van alle dag. Dan ben je zo weer vergeten wat je inzichten en voornemens waren toen je nog op vakantie was. En voor je het weet is er weer een jaar voorbij en zit je nog steeds bij dezelfde baas, terwijl je eigenlijk misschien wel wat anders zou willen.

Ben je toe aan verandering?

Wil je uitgebreider stilstaan bij jouw loopbaan en je inzichten en voornemens omzetten in actie? Lees bij loopbaankeuze hoe de loopbaancheck en het loopbaantraject je kunnen helpen je drijfveren, talenten en mogelijkheden inzichtelijk te maken. En hoe je jezelf verder gaat ontwikkelen, nieuwe keuzes leert maken en nieuwe stappen gaat zetten.

Plaats een reactie